Psykoterapiapalvelut

Psykoterapia

Psykoterapian tavoitteena on auttaa ja tukea asiakasta elämän haasteiden aikana ja auttaa asiakasta löytämään ja palauttamaan omat voimavarat. Psykoterapia on asiakaslähtöistä, lämmintä ja avointa vuorovaikutusta asiakkaan ja terapeutin välillä. Terapiaan hakeudutaan missä tahansa asiassa, joka painaa mieltä ja josta on hyvä keskustella ja saada erilaisia näkökulmia asiaan.

Vanhempainohjaus

Vanhempainohjauksen tavoitteena on lisätä vanhempien ymmärrystä heidän oman lapsensa käyttäytymiseen ja auttaa vanhempia lapsensa ongelmien kanssa. Vanhempainohjauksen tavoitteena on löytää uusia myönteisiä keinoja ohjata ja kasvattaa lasta. Vanhempainohjaukseen kannattaa hakeutua vanhemman ja lapsen vuorovaikutus pulmissa, kun vanhemmat tarvitsevat ohjausta ja tukea lapsen kasvatukseen tai esim jos lapsella on neuropsykiatrisia oireita.

Perheterapia

Perheterapian tavoitteena on lisätä perheen jäsenten vuorovaikutusta ja avata lukkiutunutta kommunikaatiota. Perheterapiassa etsitään uusia tapoja toimia läheisissä suhteissa. Perheterapiaan hakeudutaan vanhemmuuden kysymyksissä, perheen kriiseissä, lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä.

Pariterapia

Pariterapiassa tavoitellaan yhteisiä voimavaroja perheen ja arjen tueksi. Pariterapian tavoitteena on parisuhteen konfiktien selvittäminen ja parisuhteen vahvistaminen. Pariterapiaan hakeudutaan parisuhteen kriiseihin, vuorovaikutus- ja kommunikaatiovaikeuksiin, uskottomuuteen, erouhkaan sekä uusperheongelmiin liittyvissä asioissa.